Er is geen ontkomen aan de hype rondom GDPR de afgelopen jaren. Hoe je er ook over denkt, het is een wetgeving en officieel dient je organisatie zich hier aan te houden. In welke mate je maatregelen wilt treffen beslis je zelf. Hoe zit dit op het gebied van mobiel werken? Waar moet je op letten om niet in de valkuil te trappen dat je alles dicht gaat zetten en ontevreden gebruikers krijgt.

Er zijn drie primaire aandachtsgebieden om de beveiliging te verhogen. Hoe dit binnen jouw organisatie het beste aansluit kunnen we tijdens een gesprek samen bepalen.

Hieronder zie je de drie belangrijkste componenten om je mobiele omgeving te beveiligen.

Encryptie van data in transit

Encryptie van data in transit

Ondanks de berichtgevingen en de hoeveelheid hacks die dagelijks plaatsvinden zijn er veel bedrijven die geen extra maatregelen treffen voor het beveiligen van de dataverbinding tussen de server(s) en het mobiele apparaat. De term VPN heeft geen goede naam, omdat deze niet geschikt is voor mobiele processen die van een goede verbinding afhankelijk zijn. Daarom implementeren steeds meer bedrijven een Software Defined Mobility oplossing zoals NetMotion Mobility.

Mobile Threat Management (MTM)

Mobile Threat Management (MTM)

Met MDM kan je een basis beveiliging inrichten. Een volgende stap kan MTM zijn. MDM beschermd je apparaten namelijk niet tegen Malware, Trojans, Man-in-the-middle attacks, etc. En juist dit soort aanvallen vormen een gevaar voor je data, je bedrijfsvoering en voor je medewerkers.

Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management (MDM)

De eerste keer een telefoon uitrollen is leerzaam en leuk. Na de 10de keer heb je het waarschijnlijk wel gezien. MDM kan je helpen bij het automatiseren van dit proces. En je hebt meteen een tool in handen om vanuit een centrale plek je hele mobiele omgeving te beheren en om een basis beveiliging aan te brengen.