Encryptie van data in transit

Gepubliceerd op: 13-01-2018

Ondanks de berichtgevingen en de hoeveelheid hacks die dagelijks plaatsvinden zijn er veel bedrijven die geen extra maatregelen treffen voor het beveiligen van de dataverbinding tussen de server(s) en het mobiele apparaat. De term VPN heeft geen goede naam, omdat deze niet geschikt is voor mobiele processen die van een goede verbinding afhankelijk zijn. Daarom implementeren steeds meer bedrijven een Software Defined Mobility oplossing zoals NetMotion Mobility.

Ecryptie van data in transit:

Wanneer mensen mobiel werken dan maken zij een verbinding naar de bedrijfsdata via het publieke internet. Dit kan via GSM (4G/3G/etc.), Wifi of via Satelliet verbinding. De data kan tegenwoordig overal staan (o.a. SaaS, ‘de H-schijf’, Cloud) en gaat van de servers naar het mobiele apparaat en terug.

Deze data kunnen hackers erg eenvoudig onderscheppen als er geen extra beveiligingsmaatregelen worden. Dit kan bijvoorbeeld via een Man-in-the-middle aanval. Dan maakt je mobiele apparaat verbinding met een Wifi hotspot die legitiem lijkt, maar in werkelijkheid kan de hacker meekijken wat je op het apparaat doet en informatie stelen of Malware injecteren.

Daarom is het advies om de verbinding te beveiligen door de data te voorzien van encryptie. De bekendste methode hiervoor is het opzetten van een VPN tunnel. Het nadeel van een standaard VPN is dat deze het gebruikersgemak in de weg zit. Bij primaire mobiele processen waarbij de gebruiker afhankelijk is van een verbinding werkt zo’n VPN contraproductief.

Een goede oplossing om veilig te werken én productief te blijven is de Software Defined Mobility oplossing NetMotion Mobility.

 

Voorbeelden en informatie over NetMotion tref je hier aan.